Menu

Et sidste kig på digtet klik-klik

alt

Desværre er digtet "klik-klik" stadig aktuelt - lidt endnu.

Denne blog er ment som et afskedshyldest til digtet Klik-klik. Digtet er en kritik af vores system, sådan som det har udviklet sig, men heldigvis er den totale forandring igang.

Det her er derfor nok sidste gang, jeg lægger det ud, inden skiftet kommer og digtet enten er overflødigt eller kommer i historiebøgerne, som et minde om gamle dage. I må gerne læse det op derhjemme sammen med kæresten og/eller vennerne! hyggelig oplæsning, hvor man deler en oplevelse med hinanden, deler en politisk/personlig/spirituel og saglig, uformel debat. Rundt om middagsbordet eller over et glas rødvin eller hvad man nu er til.

Grunden til at digtet snart ikke er relevant længere er, at magthaverne ikke længere kan kontrollere os. De kan ikke længere bruge deres smålige lovgivning og overvågning og offentlige systemer til at underkue vores ånd. Den hjælp vi får tilbudt af systemet - særligt når vi er i problemer - er ikke længere tilstrækkeligt. Eller hvis man skal være endnu mere kritisk, så er "hjælpen" faktisk ofte mere skadende end hjælpsom.

I kommunen møder du ofte en stresset sagsbehandler, som ikke har ret meget menneskeligt engagement i dig og din situation. Hos lægen får du lykkepiller eller andre stoffer, som ikke gør dig raskere. Hos din chef møder du ofte kritik, og den usikkerhed, der er skjult bag magtens sødmefyldte panser: "Du kan vel nok forstå, at her på stedet er vi nødt til at gøre sådan. Reglerne er nu engang sådan at..."

Men alt det er ved at være slut, fordi vi deler informationerne på nettet, og sandheden er ved at sive ud til befolkningen: medicinen gør dig syg, sagsbehandlere og andre myndighedspersoner nedtramper dit selvværd, politikerne er magtesløse eller ligefrem ansat af verdensomspændende koncerner til at kontrollere dig og skabe profit til sig selv osv. 

Fordi informationerne siver ud på nettet, og folk rundt omkring i hele verden har involveret sig i demonstrationer og alle mulige former for ikke-voldelig aktivisme, så er magthavernes primære mål nu at få kontrol over nettet. Alligevel er jeg overbevist om, at det er for sent. Vi ved allerede for meget, og systemet, som det ser ud nu, vil bukke under. Derfor vil dette systemkritiske digt formentligt ikke være aktuelt ret meget længere, men nu får i det altså for sidste gang:

link til digtet: 

http://www.p77.dk/blogs/allan-davies/686-brev-fra-big-brother

jeg linker her til en video, hvor digtet indgår. Videoen er i to versioner, så der er lidt guf til feinschmeckerne - you are my kind of people. I love you!:)

http://www.youtube.com/watch?v=S5tgKaTzEnc&feature=g-upl

http://www.youtube.com/watch?v=gHTsNTXwIeA

alt

 


Last modified onSunday, 18 August 2013 13:52

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?