Menu

Ex- leder af Danish Defence League er blevet Bandidos rocker

Ex- leder af Danish Defence League er blevet Bandidos rocker

Først var han leder for Danish Defence League. Så røg han ind for vold og nu er han Bandidos rocker.

Kasper Mortensen tidligere leder og talsmand for den højreekstreme islamfjendske gruppe Danish Defence League, er sprunget ud som Bandidos rocker og det tidligere Danish Defence League klubhus i Padborg, er startet med at være klubhus for Bandidos og den lokale rockerklub Cobra.

Screencap: Kasper Mortensen / Facebook

Danske Wikipedia skriver følgende om Bandidos.

"I 1996-1997 rasede Store Nordiske Rockerkrig hvilket kostede 11 mennesker livet og næsten 100 sårede. Brug af panserværnsvåben, håndgranat, bilbomber samt skyderiere på åben gade og attentatforsøg i de danske fængsler blev brugt adskillige gange i konflikten. Problemerne og konflikterne mellem medlemmerne af Hells Angels og Bandidos eskalerede som følge af, at klubbernes medlemmer havde interesser i relation til navnlig narkotikamarkedet, og idet begge klubbers medlemmer ønskede monopol på adgangen til at udøve kriminalitet inden for bestemte geografiske områder." "I Danmark har medlemmerne af Bandidos været involveret i alt fra narkohandel, afpresning, mord, vold, trusler, rufferi, våbenbesiddelse- og salg, skatteunddragelse og socialt bedrageri."  

Kasper Mortensen forlod Danish Defence League i efteråret sidste år, efter at han først havde været inde og afsonde en fængselsstraf for grov vold og overfald på en dørmand.

Kasper Mortensen fik under sin tid som formand for Danish Defence League støtte af Anders Gravers fra gruppen og partiet Stop Islamiseringen af Danmark SIAD. SIAD stiller op med Anders Gravers i spidsen til det kommende kommunevalg her i 2013.

Blandt andet blev de to foreviget sammen på en parkeringsplads i forbindelse med en fælles protest mod en lokal moske i Horsens.

Anders Gravers (i midten) og Kasper Mortensen (til højre)

Danish Defence League er i dag nærmest opløst af internt uro og splittelse. Ingen ved hvor mange medlemmer Danish Defence League har i dag, men gruppens aktivitet på Facebook og i offentligheden er hastigt dalende.

I dag er det kun den tidligere aktivist og medstifter af den højreekstremistiske gruppe Danmarks Nationale Front Philip Trauelsen, der ses udtale sig på Danish Defence Leagues vegne.

Det var også Philip Trauelsen og et par andre fra Danish Defence League, som valgte at dukke op og støtte Anders Gravers under hans demonstration på Nørrebro til fordel for danske jøder og imod islam i Danmark.

At højreradikale islamfjendske grupper har kontakter i rockerkredse er ikke nyt. Rockerkontakter ses både i gruppen Stop Islamsieringen af Danmark og i Danish Defence League.

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?