Menu

Julen får positiv særbehandling

Julen får positiv særbehandling

Københavns nye kulturborgmester er imod positiv særbehandling. Her i december er der nok at tage fat på.

Carl Christian Ebbesen (DF) blev ny borgmester for kultur og fritid. Han ville hellere have været Integrationsborgmester, da dette ville give ham mulighed at ‘påvirke integrationsprocesen’, altså genere muslimerne. Men, indså han, posten som kulturborgmester ville i høj grad give de samme muligheder.

Så selve fundamentet i Københavns fremtidige kulturpolitik vil altså være, at en person der hedder Carl ikke kan lide muslimer.

Men lad os lige høre hvad manden selv har at sige:

»Hvis man vil have en bredere accept af, at man indgår i et fællesskab, er det vigtigt, at reglerne og vilkårene er ens for alle. Og derfor skal man ikke lave positiv særbehandling«

Taget ud af sammenhænget kunne det lyde som om den gode DF'er var blevet kulturradikal. Men de ens regler og vilkår gælder ikke for alle. Det er kun en bestemt minoritet der skal behandles ens. Den danske majoritet vil forsat få positiv særbehandling i form af daglige julekalenderafsnit på TV, juleudsmykning i det offentlige rum, gigantisk grantræ med diodelys på Rådhuspladsen, juleferie og julearrangementer i folkeskolen. (Undervisningsministeriet har besluttet at det ikke er 'forkyndelse' når en skole afholder julegudstjeneste i en kirke og lader en præst prædke for eleverne.)

khr-jul-korsHer er Carl. Han er imod positiv særbehandling af religiøse grupper. Bag ham ses dannebrog, med kristent kors.

Med Animal Farm rettede George Orwell et satirisk angreb mod Stalin. Et tyndslidt citat fra bogen definerer vores kulturpolitik ret præcist:

»All animals are equal, but some animals are more equal than others«

 

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?